Edison & co.

Ikä: 12+
Pelaajat: 2-4
Kesto: 30+ min


Helpoilla säännöillä todella yksinkertainen peli vaikka ensialkuun sääntöjä lukiessa tuntuikin siltä että tästä ei ota tolkkua lainkaan.


Pistelaskulauta hämää hieman koska siinä on numeroita niin paljon. Helpossa versiossa kun pisteitä tulee aika vähän. Niitä lasketaan vain lopussa ja silloin kun jompikumpi pelaajista lyö kakkosen pöytään ja vaatii välitöntä pisteytystä. Välittömän pisteytyksen saa siis jättää käyttämättäkin.


Vaativampi taso on vielä kokeilematta ja toivon että se tarjoaa enemmän haastetta. Kaksin pelattaessa ehdottomasti kannattaa ottaa vaativampi taso missä pisteitä saa (ilmeisestikin) joka siirron jälkeen.


Peruspeli-idea on hyvin yksinkertainen. Pelaajat laittavat vuorotellen yhteensä kolme korttia pöytään. Ensimmäinen voi olla mikä vain (esim. alustyyppi), toinen jompikumpi jäljellejääneistä (esim. matkan pituus) ja kolmas on jäljelle jäänyt vaihtoehto (esim. suunta eteen tai taa). Neljäntenä vuorossa on siirron toteuttaminen eli ylläolevan kuvan tapauksessa jompi kumpi aluksista menee 5 ruutua eteenpäin. Siirtäjä päättää kumpi edellyttäen että molempia aluksia voi sääntöjen mukaan siirtää.


Metalliset pelivälineet ja muutenkin hienot kortit sekä lauta houkuttivat ottamaan erikoislähikuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti