Cluedo + Cluedo DVD + suklaa

Ikä: 8+
Pelaajat: 2-6


Kuten kannesta, korteista sekä laudasta näkyy, omistan vanhemman version pelistä, mutta säännöt ovat samat kuin myöhemmilläkin julkaisuilla.


Juuri niin haastava kuin kanssapelaajasi ovat. Mielestäni todella hyvä peli ja mahtava idea. Voi toki käydä aika yksitoikkoiseksikin ja muistaakseni tässä oli eräs sääntöpuutos mikä antaa pelaajalle mahdollisuuden kiusata toista pelaajaa lähes loputtomiin, mutta jos pelaa reilusti tai keksii itse uuden säännön millä kiusanhenkien teot estetään, on peli oikein näppärä ja viihdyttävä päättelypeli.



Ikä: 9+
Pelaajat: 3-5


Pieniä, ihan mielenkiintoisia lisäyksiä tavalliseen verrattuna, kuten salakoodien ratkaisuun tarkoitettu suurennuslasi, mutta valitettavasti pelin pitkittyessä dvd alkaa ikävästi toistaa itseään. Enkä nyt tarkoita rikkinäisen levyn pykimistä, vaan sitä että tarina ja hovimestarin antamat vinkit tuntuvat loppuvan kesken.


...tai ehkä olemme vain niin tyhmiä, että dvd:n suunnittelijatkaan eivät ole osanneet varautua siihen että pelin pelaamiseen voisi mennä niiiiiin pitkä aika. Vikahan ei ole pelissä vaan pelaajissa...


Irtonaiset aseet on unohdettu kokonaan ja tilalle on tullut lukot. (muoviset... pyh...) Edellisestä pelikerrasta on aikaa, mutta muistaakseni lukkojen käyttö ei tuonut peliin kovinkaan lisää jännitystä tai muutenkaan hankaloittanut peliä sanottavasti. Niillä taidettiin lukita salakäytäviä, mutta koska huoneiden etäisyys toisistaan ei muutenkaan ole kovinkaan suuri, eivät lukitut salakäytävät olleet isokaan hidaste.


Jouluna kauppojen hyllyistä löytyy varmastikin taas suklaacluedo. Sääntöjä tai pelinappuloita tämä ei sisältänyt eikä suklaakaan ollut oikein kummoistakaan, mutta tämä on hyvä varaosavaihtoehto jos normipelistä puuttuu pelilauta, huone-, ase- tai ihmiskortit tai sitten vinkkivihkonen. Hyvä matkapeliversio. Pelinappulat tähän pitäisi myös hankkia koska syömättömiä ihmiskortteja ei kyllä parhaalla tahdollakaan saa pidettyä pystyssä laudalla jonkin kulmansa varassa ja vaakatasossa suklaatäytteinen kortti pelinappulana vie 6:n ruudun verran tilaa. Tai sitten en vain tajua jotain sääntömuutosta.


Kuten tavallista, säästin tämänkin osat (koska_niitä_voi_tarvita_joskus), joten jos joku askarteluhenkinen tarvitsee täyttöosia omaan mihin tahansa cluedoversioonsa, voin näitä lahjoittaa eteenpäin.

2 kommenttia:

  1. Moi! Tuli tällainen kirjoitus vastaan, kun googlailin cluedon varaosia. Ostin viikonloppuna kirppikseltä tuon vanhemman version cluedosta. Siitä puuttui rouva siniverisen sininen alusta. Eli rouva ei pysy pystyssä. Toinen noppakin uupuu, mutta se on tietysti helposti korvattavissa. Vieläkö voisit lähettää korvausta vastaan varaosia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Valitettavasti minulla ei ole pelinappuloille pystyssäpitoalustaa pois annettavaksi.

      Poista