Carcassonne peruspeli + osat 3 ja 5

Ikä: 8+
Pelaajat: 2-5
Kesto: noin 30-45 min


Lohikäärme ja Linnanneito 
3. lisäosa

Kreivi ja Kuningas
5. lisäosa

Ikä: 8+
Pelaajat: 2-6
Kesto: noin 30-45 min



Intohimona Carcassonne? Käy täällä: www.carcassonne.fi

Oikein hyvä seurapeli isommalle porukalle. Kaksinpelinä ehkä hieman tylsä, kuten niin moni muukin hyvä peli, mutta idea on loistava. Sääntöjä riittääkin sitten muistettavaksi jos intoutuu vaikkapa pelaamaan kaikilla lisäosilla samaan aikaan.


Ainut mikä itselläni tökkii tässä pelissä on ne loppupisteytykset. Niitä ei välillä vain niin millään viitsisi laskeskella ja pistelaudan kiertäminen pojojen ropistessa on vain aika tylsää. Tosin säännöthän on tehty sovellettaviksi, eikö? Eli mikään ei estä jättämästä vaikkapa talonpoikia pois pelistä. Tosin silloin kannattaa ehkäpä ottaa myös pari seuraajaa pois.


On oikein hyvä idea pitää pitkä tauko pelaamisessa ja sitten laittaa peruspeliin kaksi lisäosaa yhteen ja pelata kylmiltään muistamatta lähestulkoon ensimmäistäkään sääntöä. "Oho, ai eiku täällä säännöissä lukeekin että tälleen pitää tehä ja muistaa... No ens kerralla sitte! Ehkä."


Sääntökehoituksesta huolimatta emme jättäneet laattaakaan (edes sitä aloituslaattaa) pois vaikka käytettävissä oli jopa kaksi jokea. Kaikki vain mukaan ja hyvin mahtui. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti