Goblin's Gold

Ikä: 7+
Pelaajat: 2-4
Kesto: noin 30 min


Pelin idea on hyvin yksinkertainen ja toimiva. Hyvä lastenpeli, mutta mielenkiintoinen muistinvetreyttäjä aikuistenkin kesken. Näppärimmät ja onnekkaimmat pelaavat pelin alle vartissa läpi.

9 palaa sekoitetaan ja järjestetään neliöksi tasaiselle alustalle.

Keskimmäisen palan alle laitetaan menninkäisen aarre. (magneetti missä kruunun kuva)
Palojen päälle laitetaan pelilauta niin että magneetti näkyy keskireiästä ja tähän päälle velho. Varmista että velhon käsi nousee ylös ja pysyy ylhäällä kun velho ei liiku arteen päältä.
Pelaajat valitsevat oman kulmansa. Kaksinpelissä kannattaa valita vastakkaiset kulmat jos haluaa oman kulmansa lähellä kulkea vain omia reittejään.
Nuorin pelaaja aloittaa. Velhoa liikutetaan liu'uttamalla ja sitä saa siirtää siihen asti kunnes velhon käsi laskee. Tällöin velho pitää palauttaa pykälä takaisinpäin niin että velhon käsi taas nousee. Velholla ei saa kokeilla missä mahdollisista kulkureiteistä on este, vaan suunta pitää valita ennen liikuttamista.
Jos on valittu vaikea taso, pelaajan vuoro loppuu tähän.

Jos taas on valittu helppo taso, pelaaja asettaa punaisen peikon siihen väliin mistä ei päässyt aarteen kanssa enää eteenpäin vaan joutui palaamaan. Helpossa tasossa pelaajan vuoro loppuu nyt tähän.
Seuraava pelaaja jatkaa siitä mihin edellisen pelaajan matka keskeytyi. Velhoa ei siis siirretä takaisin keskelle ennen jokaisen vuoron alkua. Pelaaja voi mennä velhon kanssa mistä tahansa kohdasta missä ei jo ole peikkoa esteenä. Luonnollisesti kannattavinta on seurata sitä reittiä minkä joku toinen on jo kokeillut toimivaksi, mutta mikään ei estä etsimästä uutta reittiä.

Palaajat yrittävät siis kukin vuorollaan saada aarteen velhon avulla oman nurkkauksensa reiästä ylös. Peli loppuu kun yksi pelaaja onnistuu tässä.

*****
Mielestäni kaikinpuolin oikein onnistunut peli. Peliaika ei päätä huimaa, mutta koska reittimahdollisuuksia on (sekoittajan pätevyys huomioon ottaen) lukuisia, peli säilyy kyllä koukuttavana ihan riittävän pitkään.

Tarvitset muistia, tuuria ja hieman logiikkaa. Allaolevat palat kun voivat olla miten päin vain, ne sisältävät umpikujia, suoria reittejä sekä mutkittelevia, joten koskaan et voi tietää kuinka kaukaa saatat joutua kiertämään päästäksesi omaan nurkkaukseesi.

Ja kuitenkin: voi sitä iloa ja riemua kun alta 10 vuotias lapsesi saa ensimmäisellä siirrollaan aarteen ylös omasta pelinurkastaan. :D

Sääntöjä yritin epätoivoisesti kaivaa jostain pelipinoistani, hyllyjen takaa tai ihan mistä tahansa mihin olisin ehkä voinut sääntöpaperin epähuomiossa laittaa. En löytänyt. Joten jos säännöistä on unohtunut jotain tai olenkin muistanut jotain aivan väärin, säännöt paremmin muistavat tai jopa ne omaava, korjaa virheeni.

Ylläolevat säännöt mustalla tekstillä valkoisella pohjalla, ilman kuvia. Klikkaa isommaksi ja tulosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti