Black Stories

Ikä: 12-99
Pelaajat: 2+
Kesto: 2-222 min


"Viisikymmentä karmivaa mysteeriä, yli neljäkymmentä ruumista ja kolmekymmentä rikosta, kymmenkunta murhaajaa sekä kuolettava ateria. Mistä oikein on kyse?

Synkät arvoitukset ovat konstikkaita, raakoja ja pahaenteisiä kertomuksia.

Ratkaise mysteerit! Muodosta kustakin tilanteesta kokonaiskuva pala palalta: esitä kysymyksiä, arvaile tai pähkäile todistusaineistoa itseksesi tai porukalla. Vertahyytävä mutta ilahduttava arvauspeli vie varomattomat mukanaan ja kietoo pauloihinsa - sinutkin."


Kesto on mielestäni määritelty aika alakanttiin. Koska kertomukset ovat sekä poimintoja "elävästä" elämästä, (tai myyttejä) että tarinoita elokuvista ja tv-sarjoista, saduista ja tietysti myös pelin tekijän omasta päästä, voi hyvin jossain tapauksessa olla mahdollista että arvuuttelija on kuullut tarinan jo aiemmin ja ratkaiseekin arvoituksen käden käänteessä. Mutta koska peliohjeet sisältävät erään säännön: "Arvoitusmestari on aina oikeassa.", voi tarinan jossain tapauksessa joutua selvittämään jopa lähes sanatarkkaan ja siihen ei riitä 222 minuuttia. Ei edes 222 tuntia! Pitää ottaa jo päivät käyttöön...

Kaikin puolin siis erittäin koukuttava peli. Luulen etteivät eräänä kertana linja-autoon kanssamme samaan aikaan joutuneet ihmiset ihmetelleet yh-tään kun mieheni kyseli minulta vakavan rasiintuneella ja lähes raivoisalla ilmeellä (+asenteella): "Oliko mies velkaa naiselle?" "Pelkäsikö se naista?" Oliko nainen laittanut miehen matkalaukkuun?" "Oliko mies piilossa?"

:D

Valitettavasti tarinat ovat kertakäyttöisiä. Ratkaisun kyllä muistaa. Mutta onhan maailma ja jokaisen oma pää täynnä vaikka minkälaisia tarinoita. Muistakaa kuitenkin kirjoittaa tarina ensin paperille, jottei kukaan väitä myöhemmin että olet mennyt muuttamaan tarinaa. (Tahallisesti tai tahattomasti...) :)

Kaikkia kortteja en vielä ole onneksi ehtinyt pelaamaan läpi, mutta niistä mitä on eteen jo osunut, oikein maukas ratkottava oli seuraava karmaiseva tarina:

Autoradio
"Mies on ajamassa autolla kaupungin halki. Hän panee radion soimaan ja ampuu sitten itsensä."

Selvitettävä asia:
Miksi? Ja mitä on tapahtunut tätä ennen?

Jos haluatte tietää vastauksen tähän, käykää ostamassa peli itsellenne. Tai esittäkää kysymyksiä. Sellaisia mihin voin vastata joko kyllä tai ei. Ja jos kysymys on jollain tapaa vääränlainen niin että siihen vastaaminen voisi johtaa väärään oletukseen, pyydän muotoilemaan kysymyksen toisin. Tai sanon en tiedä tai ehkä jos ei käy kortin kääntöpuolen ratkaisusta ilmi tai ei ole olennaista.

Ei kysyvä tieltä eksy. Paitsi joskus. Jos olettaa liikaa. :)

5 kommenttia:

  1. Montakohan kysymystä tämän ratkaiseminen ideaalitilanteessa vaatisi, ja voisikohan niistä muodostaa jonkinlaisen ratkaisupuun jos-niin -polkuineen? (Tämän jälkeen yhden enemmän. Tai kaksi, jos tarkkaan laskee.)

    VastaaPoista
  2. Jotenkin odotin tuon tyyppistä vastausta. ;-)

    VastaaPoista